تاریخچه : دکتر کین باخ رادیولوژیست اتریشی نخستین کسی بود که در سال 1910 از روی تصاویر اشعه ایکس این بیماری را مطرح کرد و علت آن را آسیب دیدگی منابع خونرسان استخوان هلالی دانست. یماری کین باخ بیشتر در سنین 20 تا 40 سال رخ می دهد و به دلیل اختلال در خونرسانی استخوان هلالی و در نتیجه سیاه شدن آن ( آوسکولار نکروز ) اتفاق می افتد.
بيماري كين باخ در واقع در اثر سياه شدن استخوان لونيت مچ دست بوجود مي آيد. مفصل مچ دست یکی از پیچیده ترین مفاصل بدن انسان است که دارای حرکت ترکیبی میباشد. هشت عدد استخوان کوچک مچ ، در دو ردیف چهارتایی متصل به هم قرار گرفته اند بطوری که مجموعا شکل یک گوی واحد را تشکیل میدهند که با انتهای استخوانهای ساعد مفصل شده و حرکت خم شدن مچ به قدام و پشت و همچنین حرکت مچ به طرفین را بوجود می آورند.
بیماری کین باخ بیشتر در سنین 20 تا40 سال رخ می دهد و به دلیل اختلال در خونرسانی استخوان لونیت و در نتیجه سیاه شدن آن ( آوسکولار نکروز ) اتفاق می افتد. مهمترین و شاید تنها علامت بالینی این بیماری بخصوص در مراحل و ماههای ابتدایی درد مچ دست میباشد . این درد در هنگام کار و فعالیت افزایش پیدا میکند. در بسیاری از موارد مشاهده میشود که این درد ماههاست که وجود دارد و حتی در مواردی مراجعات پزشکی مکرری نیز بوده ولی منجر به تشخیص و درمان نشده است .به تدریج حرکات و چرخش مچ دست در انتها دچار محدودیت شده و خشکی مفصل به درد در مچ دست اضافه میشود و در مجموع قدرت و توان مچ دست کاهش مییابد. علت اختلال در خونرسانی به صورت دقیق مشخص نمیباشد ولی این عارضه به صورت شایعتر در کسانی دیده میشود که با دستانشان کارهای سنگین انجام میدهند مانند ورزش های سنگین ، همچنین بعضی از مبتلایان به این بیماری سابقه ضربه به مچ دست را ذکر میکنند. لذا این احتمال مطرح میباشد که صدمات مکرر ناشی از کار در ایجاد اختلال در خونرسانی به نحوی مؤثر است.
با توجه به اینکه علت ایجاد کین باخ ناشناخته است روش پیشگیری برای آن وجود ندارد. در درمان این بیماری در مراحل اولیه افزایش خونرسانی به استخوان از ضروریات می باشد.
تا زمانی که درد کاهش نیافته تمرینات تقویتی و حرکات شدید نباید شروع شوند.
درمان برای بیماران بعد از جراحی مهم می باشد بویژه اگر از یک ثبات دهنده ی داخلی یا خارجی برای استخوان استفاده شده باشد.
جهت ترمیم پیوند عروقی ، مچ دست حدود ۶ هفته در وضعیت بی حرکت قرار میگیرد. بیمار باید فیزیوتراپی خود را آغاز کند که بهتر است تمرینات با حرکات ملایم شروع شوند و تدریجا به سمت ورزشهای تقویتی و افزایش دامنه ی حرکتی ادامه یابند.
و بسیاری موارد دیگر که با توجه به شرایط بیمار در کلینیک فیزیوتراپی مرکزی شریعتی قابل اجرا و درمان می باشد.
لطفا جهت اطلاعات بیشتر به لینک های زیر مراجعه فرمائید