درمان اینترفرنشیال یا جریان تداخلی نام روش درمانی در فیزیوتراپی می باشد . جریان تداخلی ، یک جریان متناوب با شکل موج سینوسی میباشد که بوسیله دومولّد الکتریکی بطورهمزمان تولید میشود. هر یک ازاین دومولّد ، جریان را در فرکانسهای مختلفی تولید میکنند . زمانیکه دو جریان تداخل میکنند پالسها با شدّت مختلف باهم ترکیب شده ونتیجه این تداخل ایجاد یک جریان ضربانی کم فرکانس می باشد .
جریان تداخلی یا اینترفرنشیال یک جریان متناوب با شکل موج سینوسی میباشد که بوسیله دو مولّد الکتریکی بطور همزمان تولید می شود. هر یک ازاین دومولّد، جریان را در فرکانسهای مختلفی تولید می کنند. زمانیکه دو جریان تداخل می کنند پالس ها با شدّت مختلف باهم ترکیب شده ونتیجه این تداخل ایجاد یک جریان ضربانی کم فرکانس می باشد. اینترفرنشیال برای تحریک الکتریکی اعصاب بدون عوارض جانبی و ممکن است دردناک و ناخوشایند باشد. گاه با تحریک فرکانس پایین همراه است که دردناک می باشد. هر چه فرکانس بالاتر باشد با سهولت بیشتری از پوست عبور کرده و برای رسیدن به بافت عمیق نیاز به انرژی الکتریکی کمتر دارد و درد و ناراحتی کمتری ایجاد می کند .
اثرات فیزیولوژیک این دستگاه به گونه ای است که اعصاب محیطی را تحریک می کند . استفاده اصلی از این دستگاه برای موارد زیر می باشد :
از آنجایی که IFT در درجه اول روی بافت تحریک کننده عصبی عمل میکند مهم ترین اثر آن ابتدا برای تسکین درد و تحریک عضله است و اثر ثانویه آن برای کاهش ادم می باشد . علاوه بر اینها در تحریک بهبودی و ترمیم نیز نقش دارد .
درمان اینترفرنشیال گزینه درمانی مناسبی برای بسیاری از فیزیوتراپیست ها برای تسکین درد می باشد به این صورت که جریان ها در اطراف محل آسیب دیده قرار می گیرد و ضربان الکتریکی را در مقیاس دقیقه وارد بدن می کند. این فرکانس ها ی IFT باعث تحریک اندورفین که برای کاهش درد است می شود . درمان جریان تداخلی برای بیماری هایی مانند آرتروز لگن، مفصل هیپ، عضلات عمقی ستون فقرات و همچنین احشاء داخلی استفاده میشود. در واقع اصلی ترین کاربرد آن برای عضلاتی با عمق بیشتر است.
در کلینیک فیزیوتراپی مرکزی شریعتی استفاده دقیق از اینترفرنشیال در درمان انواع بیماران نتایج بسیار مطلوبی را ایجاد نموده است.
لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر به لینک های زیر مراجعه نمایید