یکی از شکستگی های شایع در مورد پا به خصوص در ورزشکاران شکستگی جونز می باشد شکستگی جونز میتواند از طریق اشعه ایکس تشخیص داده شده و درمان به دو صورت جراحی و یا گچ گیری انجام شود فیزیوتراپی نقش موثری در بهبود این گونه افراد ایفا می نماید.
شکستگی جونز Jones fracture یکی از شکستگی های شایع در مورد پا می باشد که توسط جراح ارتوپد به نام رابرت جونز در سال ۱۹۰۲ شناخته شد که اغلب همراه با پیچ خوردگی مچ پا ایجاد می شود این شکستگی گاهی اوقات بدون علائم شدید ممکن است ایجاد شود و حتی شخص تصور این که مشکل خاصی وجود ندارد بی تفاوت به آن باشد.
اغلب موارد هنگامی که بیماران دچار پیچ خوردگی مچ پا میشوند به علت اتصال عضله فیبولاریس برویس دچار شکستگی آولژن در محل اتصال تاندون به استخوان متاتارس پنجم میشود. که به نام pseudo Jones fracture معروف است. که در این حالت محل شکستگی مقداری پروگزیمال تر می باشد.
از طریق معاینه و تندرنس موضع و همچنین رادیولوژی قابل تشخیص می باشد.
علامت مشخصه شکستگی ها درد در موضوع می باشد که در این نوع شکستگی در محل اتصال استخوان متاتارس یا کف پایی پنجم می باشد.
زمانی که میزان جابجایی قطعه شکسته بیش از ۲ میلی متر باشد ضرورت جراحی وجود خواهد داشت. همچنین زمانی که پس از ۱۲ هفته بی حرکتی جوش خوردن حاصل نشده باشد ضرورت جراحی وجود دارد.
به طور کلی ناحیه شکسته شده به سه قسمت تقسیم بندی می شود
یکی از تجهیزات مهم در بهبود شکستگی ها استفاده از مگنت در بهبود جوش خوردن و ترمیم کامل بافت استخوانی شکسته شده می باشد در میدان های مغناطیسی توانایی بافت استخوانی در جذب کلسیم افزایش یافته و سرعت ترمیم افزایش پیدا می کند همچنین کیفیت ترمیم به طور قابل ملاحظه ای افزایش خواهد یافت. همچنین استفاده از تمرینات تقویتی برای بهبود قدرت عضلانی در کف پا و دستگاههای پیشرفته فیزیوتراپی برای پرخون شدن ناحیه میتواند به بهبود کمک موثری را بنماید.
تمامی تجهیزات مورد نیاز در کلینیک فیزیوتراپی مرکزی شریعتی تحت نظارت مستقیم دکتر رضایی و دکتر احمدی برای بیماران قابل استفاده می باشد.
لطفا به لینک های زیر مراجعه نمایید