از جمله بیماری های موجود که می تواند اختلالات و دردهای عضلانی و مفصلی ایجاد نماید بیماری های روماتیسمی است که در این بیماری ها فاکتورهای روماتیسمی در آزمایش های خونی وجود داشته و معمولا دردها و درگیریهای مفصلی بصورت قرینه مشاهده می گردد. از جمله بیماری های شایع این دسته می توان به نقرس ، آرتریت روماتویید ، لوپوس ، رینود اشاره کرد. بررسی دقیق و تایید نهایی درگیری این نوع از بیماری ها توسط متخصصین روماتولوژی صورت می گیرد و ممکن است جهت کنترل بیماری و عوارض آن توصیه فیزیوتراپی گردد.
سیستم ایمنی بدن انسان نقش بسیار مهمی رادر مبارزه با هرگونه عامل خطرساز خارجی ایفا می نماید. به عبارتی هر عاملی که بتواند به صورت یک عامل ناشناخته از خارج وارد بدن انسان شود سیستم ایمنی آن را شناخته و با آن مبارزه می نماید. اما در بعضی از موارد سیستم ایمنی بدن انسان نسبت به خودحالت دفاعی پیدا کرده و یا می تواند با ترشحات خاصی که به نام آنتی بادی معروف است در مبارزه با خود بر آید و باعث ایجاد بیماری های خود ایمنی بشود.
روماتیسم یکی از بیماری های خود ایمنی میباشد. چنانچه فرد مشکوک به بیماری روماتیسم باشد پزشک متخصص روماتولوژی با آزمایشات دقیق مانند ESR , CRP , RF میتواند در تعیین عامل بیماری و یا نوع بیماری شخص اقدام نماید.
بیماری های روماتیسمی هنگامی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن بیدار شود و به اشتباه به اندام ها ، بافت ها و مفاصل حمله کند. فرایند التهابی حاصل منجر به ضخیم شدن بافت مفاصل ، تورم و درد می شود. ورم مفاصل التهابی سیستمیک است ، به این معنی که نه تنها بر روی مفاصل بلکه سیستم های دیگر بدن مانند قلب ، ریه ها ، چشم ها و مغز نیز تأثیر می گذارد.بسته به میزان روند بیماری به مرور فرد مبتلا از انجام کار های ساده مانند بستن دکمه های پیراهن ، مسواک زدن ، شانه زدن موها یا حتی پیاده روی رنج میبرد و یا برایش غیر ممکن میشود.
بیماری های روماتیسمی انواع مختلفی دارند که تاکنون بیش از 200 بیماری روماتیسمی مجزا دسته بندی شده است. دراین میان به رایج ترین آنها اشاره می کنیم :
آرتریت عفونی ،آرتروز ، آرتریت عفونی ،آنکیلوزان
بیماری های روماتولوژی به شرایط مختلفی از جمله ژنتیک، سیستم ایمنی، شرایط زندگی ( آلودگی و مصرف دخانیات ) جنسیت ( زنان بیشتر از مردان مبتلا میشوند ) بستگی دارد.
شایع است.
در صورتی که پزشک متخصص روماتولوژی نیاز به کمک فیزیوتراپی در درمان این گونه بیماران را تعیین نماید با ارجاع این گونه بیماران به کلینیک های فیزیوتراپی مانند فیزیوتراپی مرکزی شریعتی با تجهیزات پیشرفته و به روز سعی در بهبود و تخفیف علائم اینگونه بیماران خواهند نمود.
به طور کلی بیماری های روماتیسمی در درجه اول می بایست با کنترل دارویی که در حیطه تخصص روماتولوژیست مربوطه می باشد درمان شود و همچنین توجه به فعالیت های روزانه و پرهیز از استفاده ناصحیح از اندامها میتواند در کنترل بیماری کمک کند.
در درمان های تخصصی تر استفاده از مدالیته های درمانی فیزیوتراپی مانند :
در کلینیک فیزیوتراپی مرکزی شریعتی تمامی موارد فوق قابل اجرا و تحت نظارت متخصصین می باشد.
لطفا جهت اطلاعات بیشتر به لینک های زیر مراجعه نمایید