یکی از بخش های مهم فرایند جراحی ترمیم رباط صلیبی قدامی زانو انتخاب نوع گرفت می باشد. در این مقاله به انواع گرفت ها و دو گرفت شایع که در جراحی ترمیم رباط صلیبی استفاده میشود را توضیح خواهیم داد.
در مقالات قبلی در خصوص پارگی رباط صلیبی مکانیزم آن و همچنین درمان های متعدد باز یابسته توضیح داده شد در تکنیک های جراحی به روش های متعددی انجام می شود. یکی از مهمترین مراحل جراحی در بازسازی رباط صلیبی قدامی انتخاب گرفت مناسب می باشد.
به بافتی که برای ترمیم ضایعه آسیب دیده از بدن خود شخص و یا شخص دیگر و یا به صورت سنتز شده برای بازگشت ثبات در مفصل که توسط جراح در ناحیه به کار برده میشود گرفت گفته میشود.
که موارد فوق از خود شخص گرفته شده و به نام اتوگرافت معروف هستند.
گرفت های دیگر میتواند شامل آلوگرافت allograft ، یا گرفت های تولیدی مانند synthetic ligaments و همچنین xenograft باشد که در این گرفت قسمتی از بافت های پیوندی حیوانات برای تولید آن مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی از رباط های بسیار مهم در مفصل زانو رباط صلیبی قدامی میباشد که آسیب های آن می تواند از کشیدگی و پارگی های کامل را شامل شود در برخی از موارد ممکن است که جراحی نیاز به ترمیم این رباط مهم از طریق آرتروسکوپی نماید.
برای این عمل ممکن است بنا به صلاحدید جراح از روشهای آلو گرفت و اتوگرافت که متفاوت می باشند استفاده شود روش آلوگرافت روشی است که به آن روش استفاده رباط جسد از شخص دیگر گفته میشود در حالی که اتوگرافت رباطی است که از خود شخص تهیه شده و در مفصل زانو در عمل جراحی تعبیه میشود سوال بسیار مهمی که در بیماران ایجاد میشود این است که :
رباط صلیبی مصنوعی یا به عبارت دیگر شخصی غیر از خود بیمار بهتر است یا رباط خود بیمار؟
در پاسخ به این سوال آشنایی به انواع تکنیک های جراحی در ترمیم مفصل زانو ضرورت دارد و اینکه بدانیم ممکن است بنا به نظر و صلاحدید جراح شما نوع رباط تعیین می گردد.
لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر به لینک های زیر مراجعه نمایید